Det är svårt att hitta nya intresseområden och utveckla en hobby som man inte haft sedan länge. För min del handlade detta nya behov om att få saker att förkovra mig i under lediga stunder, vilka är få men underbara. Det slog mig att jag alltid brukade resa förr i tiden. Nu har jag inte varit ute och rest några längre sträckor på åratal vilket jag kan känna mig ganska missnöjd med. Saken var klar i samma stund som jag kom på detta! Min hobby är och skall vara resor! Oavsett vad för mål och destination man har med sina resor känns det utvecklande och roligt att få uppleva saker och ting som man inte ställts inför tidigare. Jag är nog vad man brukar kalla en äventyrlig person, och att inte få utlopp för detta verkar dra ner min viljestyrka och driftighet i viss utsträckning.

För att komma igång med raketfart, har jag nu bokat in inte mindre än två resor under året som kommer. Ingen av dessa resor är någon riktig lång-resa men det är ju inte fel att börja lite försiktigt. Jag tycker om att få möjlighet att se olika delar av världen under en kortare eller längre tid vilket jag gjort i perioder. Nu blir det äntligen dags att fortsätta denna resa och få vara med om sådant man bara är under resor av olika sort. En hobby som verkligen är någonting jag brinner för! Detta har jag längtat efter!