Det är några veckor sedan vi satt och talade om att börja ta sånglektioner men det hr liksom fastnat i skallen och jag börjar känna att det är någonting jag faktiskt gärna skulle vilja göra. När vi talade om det var det egentligen mest som en kul idé som inte skulle genomföras, men det är ju roligt att sjunga så varför inte? Det finns en hel del personer som blivit riktigt duktiga på kort tid, och när man vill lära sig någonting och faktiskt lägger tid och energi på att lyckas, kan det gå riktigt snabbt och dessutom vara roligt hela vägen från okunnig till proffs.

Jag har nog inte någon ambition att bli proffs inom sång, men att ta sånglektioner är ju inte fel i alla fall. Även om man inte vill bli hyllad artist kan man ju ha intresset, och det finns alltid tillfällen då man har nytta av bra andningsteknik och en stabil röst. I mitt jobb som föreläsare har jag vid mer än ett tillfälle lärt mig vikten av att ta hand om sin röst. I början kunde jag vara helt förstörd i rösten efter två dagars seminarier, men det går att klara sig helt utan röstproblem. Det känner jag mig säker på. Ifall jag nu tar tag i saker och ting och faktiskt går till en lärare för sånglektioner tror jag att de tekniker jag själv lärt mig under åren kommer utvecklas till någonting enastående! Förhoppningsvis kommer jag kunna stoltsera med en kraftigare och mer stabil röst dessutom! Det låter kanske som att jag skall försöka bli en Jussi Björling eller någonting i den stilen, men det handlar faktiskt mer om att jag tycker det är roligt att sjunga och att jag dessutom skulle kunna ha stor nytta av röstteknik i mitt yrke. Alla har sina orsaker till varför man tar sånglektioner och för min del är skälen lika få som enkla. Har man en röst man vill utveckla är sånglektioner en enkel och snabb metod att komma dit man vill. På sätt och vis känns det som en självklarhet med sånglektioner i och med att vi har en röst och använder den hela tiden.